d

SOM EL TEU EQUIP

Let’s Work Together

Què són els Backlinks?

 

Alguna vegada hauràs sentit parlar del concepte Backlink però sabem exactament quin és el seu significat, per a què serveixen o els tipus que existeixen?
En aquest post ens centrarem en aquest factor de l’algoritme de Google i tractarem d’explicar tots aquests dubtes que podem tenir.

Què és un Backlink?

Backlink és una paraula anglesa que com molts altres conceptes s’ha estandarditzat al nostre vocabulari per referir-nos als enllaços que apunten a una mateixa pàgina web des d’altres pàgines web. Com bé indica la seva traducció literal: enllaços de tornada.

El número de Backlinks influeix en el posicionament web de la pàgina en concret, com més backlinks o enllaços apunten a la nostra pàgina web, podríem dir que més rellevant serà i tindrem més possibilitats que els cercadors ens mostrin en posicions més altes. Tot i que hi ha un però i aquest és que la quantitat no és el més important, al contrari, sempre serà molt més positiu tenir backlinks de qualitat  que en gran quantitat.

Així doncs, serà més beneficiós disposar d’una quantitat petita d’enllaços en llocs web rellevants i amb autoritat que disposar de molts enllaços però en llocs web poc rellevants i de baixa autoritat.

També es tindrà en compte la temàtica de la qual parla la pàgina web que posseeix l’enllaç i la temàtica de la pàgina web a la qual apunta l’enllaç. Si aquestes dues no tenen una coherència o relació podria arribar a repercutir negativament sobre la nostra web.

Tipus de Backlinks

Podem dividir els backlinks en dos grans grups segons els més comuns que podem trobar: els enllaços de text i els enllaços d’imatge.

Backlinks de Text

Aquests són els més comuns que podem trobar pràcticament a qualsevol web. Es tracta dels enllaços en forma de text i els podem diferenciar del text pla, ja que sempre tindran un estil diferent i si passem el ratolí per damunt veurem que canvia la forma del punter.

Considerarem backlinks als enllaços en text situats en altres pàgines web que apuntin a la nostra web.

Backlinks d’Imatge

Aquests tipus de backlinks són més difícils d’aconseguir, ja que implica que hi hagi una imatge, aquesta actuarà igual que en el cas en format text. Quan situem el ratolí damunt d’una imatge podrem saber si conté un enllaç si la forma del punter canvia.

Considerarem backlinks als enllaços en imatges situats en altres pàgines web que apuntin a la nostra web.

 

Finalment podem concloure amb una idea: és important que la nostra web disposi de backlinks però sobretot ens centrarem que aquests backlinks que aconseguim siguin de qualitat. Per a això ens assegurarem que les pàgines web que ens apunten siguin importants dins del nostre sector o de la temàtica que tractem a la nostra web. Recordar també que els enllaços interns que pot tenir la nostra pròpia web no són considerats backlinks, només els de webs externes.

 

Add Comment